KPN verkoopt BASE toch niet

(Novum) - KPN geeft zijn pogingen om zijn Belgische dochter BASE te verkopen op. Volgens het telecombedrijf vallen de biedingen die het bedrijf van onder meer de Persgroep en enkele beleggingsfondsen heeft ontvangen tegen wegens 'de huidige moeilijke financiële marktomstandigheden'. Dat laat KPN woensdag weten. Maandag trok de belangrijkste gegadigde om BASE over te nemen, de Belgische kabelaar Telenet, zich al terug.
KPN verkoopt BASE toch niet

Het afblazen van de verkoop van BASE komt op instigatie van de nieuwe grootaandeelhouder América Móvil, zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers. "Het is América Móvil die aan de touwtjes trekt," aldus Versteeg. Door de diepe zakken van América Móvil-eigenaar Carlos Slim is er daarnaast minder noodzaak voor KPN om snel zijn schuldenlast te verminderen. Toen KPN BASE op 21 juni in de etalage te zette, gaf het dat als belangrijkste reden voor de voorgenomen verkoop.

Analist Versteeg is tevreden dat KPN BASE toch behoudt. "Het is een goed idee, de ruimte is er omdat ze het dividend hebben verlaagd," aldus Versteeg, die het verstandig vindt dat KPN niet is ingegaan op te lage biedingen.

Bron: Nieuws.nl

Tags: KPN, Base, Verkoop, Aandeelhouders, aandeel